Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

4. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 4. do 7. svibnja 2017. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Ante Jakovljević

( harmonika / rođ. 2004.g / 3.kat )

GŠ Požega, Požega, Hrvatska

Mentor: Mateja Pranjić, mag. mus.
Program

Ukupno trajanje programa: 8.30 min

1. Johann Sebastian Bach: Mali preludij, BWV 926 (1,10 min)
2. Yury Shamo: Dječja suita (4,20 min)
- I. st. Pripovjedač pripovijeda
- III. st. Razgovor dječaka
3. J. Gavrilov: Snježna oluja (3,00 min)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • A kat./ 1. nag. (90,00) - 7. hrvatsko natjecanje za harmoniku, Daruvar, 2016.
  • B2 kat. /2. nag. (87,33) - 41. međunarodni susreti harmonikaša u Puli, 2016.
  • A kat./ 2. nag. (83,50) - 6. hrvatsko natjecanje za harmoniku, Daruvar, 2015.
  • A1 kat. /2. nag. (89,33) - 40. međunarodni susreti harmonikaša u Puli, 2015.
Životopis natjecatelja

Ante Jakovljević rođen je 4.5.2004. godine u Požegi. Svoje glazbeno obrazovanje započinje sa 7 godina upisom u glazbeni vrtić Glazbene škole Požega, a već slijedeće godine opredjeljuje se za harmoniku. U obje škole ostvaruje odličan uspjeh i uzorno vladanje s 5.0 prosjekom kroz sve razrede. Osim što svira harmoniku, ostvaruje visoka mjesta na natjecanjima iz matematike, geografije i likovne umjetnosti.

Životopis mentora

Mateja Pranjić u Požegi je završila osnovnu i srednju glazbenu školu za harmoniku. Nakon srednje škole kao najbolje rangirani učenik upisuje studij Klasične harmonike na Sveušilištu J. Dobrile u Puli. Kroz svoje obrazovanje postiže brojne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima što kao solistica, što kao član komornih kvinteta i orkestara. Dobitnica je državnog priznanja Agencije za odgoj i obrazvanje za 1. mjesto na državnom natjecanju 2011.godine. Tijekom svog glazbenog obrazovanja pohađala je brojne seminare uvaženih harmonikaša što u Hrvatskoj, što u inozemstvu,te učila od međunarodno priznatih profesora i virtuoza na harmonici: prof. Mika Vayrynen (Finska), prof. Elizabeth Moser (Njemačka), prof. Fridrih Lips(Rusija), prof. Peter Soave (USA), prof. Dennis Tini (USA), prof. Mary Tokarsky (USA), prof. Stefan Hussong (Njemačka), prof. Veli Kujala (Finska), prof. Geir Draugsvoll (Norveška), prof. Mie Miki (Japan), i drugih.
Uz brojne međunarodne nastupe u Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu posebno se ističe koncert u svjetski poznatoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku gdje je na poziv svjetske organizacije Ollendorff Center for Human and Religious Understanding nastupila u triu sa svojom sestrom Marijom, vrhunskom pijanisticom i bratom Petrom, uspješnim udaraljkašem. U istom sastavu koncert je ponovljen u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu (prosinac, 2011.).
2014. godine završava magisterij za Klasičnu harmoniku na Muzičkoj akademiji u Puli, te iste godine započinje svoj pedagoški rad kao profesorica harmonike u Glazbenoj školi Požega. S učenicima osvaja visoka 1. i 2. mjesta na međunarodnim i državnim natjecanjima.