Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

4. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 4. do 7. svibnja 2017. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Lucija Šarić

( klavir / rođ. 2007.g / 2.kat )

GŠ Dugo Selo, Dugo Selo, Hrvatska

Mentor: Marta Šimunović, mag. mus.
Program

Ukupno trajanje: 5,50 min.

Johann Sebastian Bach: Mali preludij u d-molu, BWV 940
Samuel Majkapar: Tema s varijacijama u f-molu, op. 8 br. 14
Miroslav Miletić: Roboti

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • - 55. HDGPP (regionalno), 1. kategorija, - 2. nagrada (87, 70), Novska, 2017.
Životopis natjecatelja

Lucija Šarić rođena je u svibnju 2007.godine u Dugom Selu. Već u predškolskoj dobi, 2013. godine upisala je Osnovnu glazbenu školu u Dugom Selu, a godinu dana nakon upisuje Osnovnu školu Ivana Benkovića u Dugom Selu. U obje škole ostvaruje odličan uspjeh i uzornog je vladanja. Njezina najveća želja je ostati u glazbi, završiti Glazbenu školu te upisati Muzičku akademiju. Osim glazbe, bavi se i atletikom.

Životopis mentora

Marta Šimunović (Osijek, 1991.) osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je na Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku, a diplomirala je 2013. g. u klasi prof. Ide Gamulin. Sudjelovala je na brojnim natjecanjima te osvojila više nagrada među kojima su 2. nagrada Međunarodnom natjecanju mladih pijanista Zlatko Grgošević (2002.) te 3. nagrada na istom natjecanju 2008.godine. Dobitnica je 3. nagrada na državnom natjecanju u Dubrovniku 2001., 2003. i 2005. g., a 2008. je osvojila nagradu za najbolju izvedbu zadane skladbe na Međunarodnom natjecanju Mladi virtuozi - etide i skale. 2007. i 2009. g. dobila je drugu nagradu na regionalnom natjecanju u Varaždinu i Zagrebu, a iste godine održala je recital u sklopu ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj. Sudjelovala je na brojnim seminarima i usavršavala se kod uglednih pedagoga među kojima su Natalia Troull, Karl-Heinz Kämmerling, Goettlieb Wallisch, Sándor Falvai, Irina Osipova ...
Trenutno radi u Glazbenoj školi Dugo Selo kao nastavnica klavira i studentica je Poslijediplomskog specijalističkog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ide Gamulin.