Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

4. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 4. do 7. svibnja 2017. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Trio Ka.I.Do.

( 1.kat )

Ivona Baković, flauta
Karlo Bukal, harmonika
Domagoj Tupek, gitara

GŠ Zlatka Grgoševića Sesvete, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Biljana Vitanović, mag. mus.
Program

Ukupno trajanje: 9 min.

1. Werner Richter: Glazba u tri stavka (4:30 min)
- 2. st. Sostenuto
- 3. st. Comodo
2. Georg Philipp Telemann (prir. B. Vitanović): Sonata u F-duru (2 min.)
- 2. st. Largo
- 3. st. Allegro
3. Astor Piazzolla (prir. B. Vitanović): Libertango (2:30 min.)

Životopis natjecatelja

Trio Ka. I. Do. formiran je u rujnu 2016. Čine ga troje mladih glazbenika: Ivona Baković na flauti, Karlo Bukal na harmonici i Domagoj Tupek na gitari. Svi troje su učenici 5. razreda Glazbene škole Zlatka Grgoševića u Sesvetama. Do sada su se kao solisti predstavljali na brojnim domaćim i stranim natjecanjima te osvajali nagrade i visoka mjesta, a otkako djeluju kao trio, u vrlo kratkom vremenu bilježe niz nastupa na važnijim manifestacijama u školi i gradu. Povezuje ih zaljubljenost u glazbu. predanost u radu te istraživački duh. Upravo iz navedenih razloga nastao je ovaj netipičan komorni sastav.

Životopis mentora

Biljana Vitanović rođena je 1987. godine. Završila je osnovnu i srednju glazbenu školu u Križevcima, a studij harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile, gdje stječe zvanje magistre muzike. U veljači 2014. završava dvogodišnju umjetničku specijalizaciju na Hochschule für Musik Theater und Medien u Hannoveru (Njemačka) u klasi Elsbeth Moser.

Tijekom svog školovanja bilježi uspješne nastupe na brojnim natjecanjima:
• I. nagrada i 1. mjesto na Državnom natjecanju u Varaždinu 2008. godine
• II. nagrada 2009. i I. nagrada 2012. na Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli
• I. nagrada i 1. mjesto (99.60 bodova) s kvartetom harmonika na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji 2009., te I. nagrada s kvintetom harmonika 2010. godine
• I.nagrada i 1. mjesto s kvartetom harmonika Téssares na 39. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli 2014. (apsolutni pobjednici u kategoriji komornih sastava te dobitnici Kupa grada Pule kao komorni sastav s najviše osvojenih bodova)
Godine 2010. izabrana je za predstavnika Republike Hrvatske na Svjetskom kupu harmonikaša, a sudjelovala je i na dva eminentna međunarodna natjecanja za harmoniku: Citta di Castelfidardo (Italija), i Internationale Akkordeonwettbewerb Klingenthal (Njemačka).
Godine 2015. bila je finalist 12. Međunarodnog natjecanja ''Ferdo Livadić'' u Samoboru.

Ostvarila je zapažene nastupe kao solist te član raznih ansambala i orkestara diljem Hrvatske i u inozemstvu (Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Poljska, Francuska, Austrija, Grčka). Nastupila je na brojnim poznatim pozornicama i dvoranama kao što su Hrvatski glazbeni zavod u Zagrebu, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Slovenska filharmonija u Ljubljani, Muzička akademija zapadno Sarajevo, Aula Uniwersytetu u Poznanu (Poljska), NDR Radiophilharmonie u Hannoveru (Njemačka), Conservatoire National de Rouen (Francuska), Brucknerhaus u Linzu (Austrija) i drugi.

U lipnju 2012. postaje članicom Norddeutsches Philharmonisches Akkordeon-Orchester Cuxhaven. U prosincu 2012. godine u Hannoveru osniva kvartet harmonika Téssares koji je u ožujku 2014. održao niz koncerata na otoku Kreti, u Grčkoj. U jesen 2013. osniva i duo Esmer s oboisticom Doğom Saçılık iz Turske.
Dodjeljena su joj priznanja i zahvalnice za promociju pulskog sveučilišta i harmonike te Rektorova nagrada kao najboljem studentu 2010. godine.
Svoje znanje i izvođačke vještine usvršavala je na ljetnim školama i seminarima poznatih svjetskih koncertista i pedagoga (Elsbeth Moser, Aleksandar Skljarov, Owen Murray, Alma Flammersberger, Friedrich Lips, Radomir Tomić…).

Trenutno je zaposlena u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama gdje predaje harmoniku i komornu glazbu, te je pročelnica Odjela za harmoniku i pjevanje. U relativno kratkom vremenu otkada je zaposlena, njeni učenici osvajaju brojne prve i druge nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima.