Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

7. međunarodno mješovito natjecanje glazbenika, koncerti i radionice
Utorak i srijeda, 24. i 25. 11. 2020., Glazbena škola Dugo Selo (PROMJENA LOKACIJE)

Zadnji rok za prijavu je ponedjeljak, 16. 11. 2020.

Nakon praizvedbe na Bistričkom zvukoliku, prof. Ida Gamulin snimila skladbu „Rastanak“

Dugogodišnja članica Ocjenjivačkog suda Bistričkog zvukolika, svjetski poznata solistica i profesorica klavira Ida Gamulin snimila je jedinstvenu skladbu „Rastanak“ za klavir solo. Autor skladbe je jedan od domaćina Bistričkog zvukolika, ravnatelj Glazbene škole Dugo Selo, proslavljeni hrvatski skladatelji i glazbeni pedagog Dario Cebić. Skladbu je snimio i studijski obradio Sandro Šekutor. Skladba je praizvedena upravu u Dugom Selu u sklopu međunarodnog mješovitog glazbenog natjecanja,,Bistrički zvukolik“. Riječ je o skladbi koja je nastala kao spoj romantične i impresionističke glazbe s brojnim virtuoznim i dinamičkim teksturama. Pomalo slavenskoga kolorita, skladba obiluje romantičnim i nostalgičnim tonovima, koje profesorica Gamulin donosi s posebnim zanosom i senzibilitetom.

Profesorica Ida Gamulin od samih početaka solističke svirke nastupa na najprestižnijim svjetskim pozornicama u Europi, Aziji i u Sjedinjenim Američkim Državama. Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Dugogodišnja je profesorica klavira na Zagrebačkoj Muzičkoj Akademiji.

Dario Cebić završio je doktorat iz kompozicije, poslijediplomski studij kompozicije te doktorat iz glazbenih znanosti. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a 2020. godine dobio je nagradu Republike Hrvatske za pedagoški rad i kompoziciju. Dobitnik je 1. mjesta na najznačajnijim svjetskim natjecanjima, od kojih izdvajamo 1. mjesto u New Yorku, Parizu, Pragu, Beču, Lisabonu, Milanu i Kopenhagenu.

Singl "Rastanak" downloadajte u WAV i MP3 formatu


https://www.deezer.com/hr/album/237561032

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Smještaj.