Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga
2. i 3. svibnja (petak i subota) 2014.

Profil natjecatelja

Leticija Crnković

( Violina / rođ. 2001.g / 3.kat )

UŠ Fortunat Pintarić, Koprivnica, Hrvatska

Mentor: Lara Silvestri Valdevit , prof.
Korepetitor: Albert Vučinović (klavir)
Program

PRVI KRUG: 5.10 min
1. Antonio Vivaldi: Concert za violinu i orkestar u a-molu
- Allegro
2. Dora Pejačević: Canzonetta

DRUGI KRUG: 5.20 min
1. Aurelio Arcidiacono: Varijacije na škotsku temu
2. Miroslav Miletić: Kolo

TREĆI DIO: 5.15 min
1. Arcangelo Corelli: Largo affettuoso
2. Wolfgang Amadeus Mozart: Pantomime
3. Juro Tkalčić: Arabesque

Životopis natjecatelja

Leticija Crnković rođena je 06.11.2001. u Varaždinu. Učenica je 6. razreda osnovne škole "Antun Nemčić Gostovinski" u Koprivnici, gdje živi s roditeljima, bratom i sestrom.
Umjetničku školu "Fortunat Pintarić" upisuje u Koprivnici 2010. godine, gdje trenutno pohađa 4. razred.
Leticija je vrlo muzikalna osoba koja je još od malih nogu kada je prvi puta čula susjedu kako svira violinu odabrala svoj instrument, a sviranje za nju predstavlja odlazak u čaroban svijet muzike i "odvajanje" od svakodnevice.
Svake godine Leticija nastupa na većem broju glazbenih produkcija koje organizira glazbena škola te u gostovanjima u Zagrebu kao što je Adventski koncert Udruge Musicus, u Gliptoteci HAZU (14.12.2013.), adventski koncert na Cvjetnom trgu u Zagrebu, nastup u POU-Zagreb...
Nastupala je na XI. Međunarodnom festuvalu gudača "Stringfest 2013." u muzičkoj školi "Petar Krančević" u Republici Srbiji, te na 5. međužupanijskoj smotri mladih violinista u Slatini 15.03.2013.
Na međuškolskom natjecanju "Mladi Padovec" u Novom Marofu, 21.02.2014., Leticija osvaja 1. nagradu uz osvojenih 90,40 bodova što predstavlja priznanje njezinom radu i radu profesorice Lare Silvestri Valdevit, koja je prepoznala Leticijin potencijal koji treba dalje razvijati.

Životopis mentora

Lara Silvestri Valdevit završila je violinu u G.Š. "Ivan Matetić Ronjgov" (Rijeka) u klasi prof. Ete Delač, teoretski odjel i Opću gimnaziju na talijanskom jeziku. Diplomirala je violinu u klasi prof. Vinka Fabrisa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te se aktivno bavila komornom glazbom u raznim klasama (prof. J.Haluza, G.Bakrač, Lj.Molnar-Talaić, Lidija Horvat-Dunjko, Lj.Očić...). Bila je stipendistica niza seminara u organizaciji Alpe-Adria udruge (Italija), dobitnica Stipendije za nadarene učenike Grada Rijeke tijekom cijelog akademskog školovanja, Napretkova stipendistica, dobitnica nagrada na natjecanjima komorne glazbe ("Ivan Zajc"-3.nagrada, HDGPP 2.nagrada). Članica je salonskog ansambla Animato, IL GDAE Dua i Zagrebačkog salonskog kvarteta. Surađuje s orkestrima HNK u Zagrebu, HRT-a, Hrvatskim komornim orkestrom te orkestrom kazališta Komedija. Nastupala je diljem domovine te u Italiji, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Luksemburgu, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj... Snimala je za radio i televiziju. Kao pedagog osvaja nagrade i priznanja te sudjeluje na smotrama, natjecanjima i seminarima za učenike i profesore.