Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

međunarodno mješovito solističko natjecanje glazbenika u tri kruga, koncerti i radionice
30. 4. - 3. 5. 2015. (četvrtak, petak, subota i nedjelja)

Profil natjecatelja

Vedran Vujec

( udaraljke / rođ. 1995.g / 7.kat )

GŠ u Varaždinu, Varaždin, Hrvatska

Mentor: Stanislav Muškinja, prof.
Korepetitor: Anja Grabar, prof. ( Klavir )
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 7 min
1. William Cahn: Afroditty - mali bubanj (4 min)
2. Johan Sebastian Bach: II - Cello Suite BWV 1008
- Courante (3 min)

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 9 min
1. Ney Rosauro: 1. Marimba Concert ,
I.st.- Saudacao (4 min)
2. Emmanuel Sejourne: Bee-Lila (5 min)

TREĆI KRUG - ukupno trajanje: 7.30 min
1. Ney Rosauro: 1. Marimba Concert
III.st. - Danca (4.30min)
2. Johann Sebastian Bach: II- Cello Suite BWV 1008
- Allemande (3 min)

Životopis natjecatelja

Vedran Vujec rođen je 3.11.1995. u Varaždinu. glazbom se počinje baviti 2007. godine u DND glazbenoj radionici u Varaždinu. Svoje obrazovanje nastavlja kao član bubnjarskog ansambla Rudiment. 2012. godine upisuje prvi razred srednje glazbene škole u Varaždinu i sada je učenik 3. razreda srednje glazbene škole. Aktivno je sudjelovao na udaraljkaškim seminarima kao što su "Ivana Bilić marimba week" i "IPEW" u bjelovaru. Kao član udaraljkaškog kvarteta srednje glazbene škole u Varaždinu, te kao solo izvođač nastupa na brojnim školskim produkcijama, i gostovanjima u Čakovcu, Zaboku, Križevcima, Murskoj Soboti i Ludbregu. Nastupao je i kao solist sa Varaždinskim komornim orkestrom 11.Ožujka 2015. godine u Varaždinu. Na "Internet music competittion 2015" osvojio je prvu nagradu. Svirao je sa brojnim Varaždinskim bendovima i nekoliko profesionalnih orkestra.

Životopis mentora

Rođen u Bjelovaru 1981. godine.
1995. godine počeo sam s glazbenom naobrazbom na privatnim satovima. U isto vrijeme svirao sam u bjelovarskom Gradskom puhačkom orkestru.

1999. godine upisao sam 1. pripremni razred u GŠ Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru, predmet udaraljke u klasi prof. Igora Lešnika. Iste godine završio sam 1. i 2. pripremni razred, te 2000. godine upisao sam srednju glazbenu školu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, predmet udaraljke u klasi prof. Elvire Happ.

Od 2000.-2007. godine sviram u ansamblu BiNg Bang s kojim sudjelujem na međunarodnim udaraljkaškim seminarima u Grožnjanu i osobno radim sa svjetski renomiranim profesorima kao što su John Beck, Gunther Grasmuck, Gunther Meinhart, Michael Skinner i drugi.

2003. upisujem Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika.
2004. osvojio sam prvu svjetsku nagradu u klasi studentskog udaraljkaškog ansambla u organizaciji Percussive Arts Society te povodom toga održao koncert u Nashvilleu (SAD) na Percussive Arts Society International Convention s ansamblom BiNg Bang, te s istim primio
nagradu Ivo Vuljević i Rektorovu nagradu.

S BiNg Bangom gostovao sam na udaraljkaškim festivalima u Valencii (Španjolska), te u Taipeiu (Taiwan) koji je najveći azijski festival udaraljkaša. Također sam aktivno sudjelovao na međunarodnom udaraljkaškom festivalu IPEWu (International Percussion Ensemble Week) 2004., 2005., 2006., 2007 i 2012. godine, te sam tamo radio sa svjetski renomiranim profesorima kao što su Jean Geofroy, Michael Udow, Fernando Hashimoto, Takeshi Okada, Rainer Seegers, Andy Narrel i mnogim drugima.

Za vrijeme studija često sviram u Simfonijskom orkestru HRT-a kao član udaraljkaške sekcije. Svirao sam i s Varaždinskim komornim orkestrom, Riječkim komornim orkestrom i Hrvatskim komornim orkestrom.
Svirao sam udaraljke s big bandom HGMa u programu Frank Zappa i u programu s Johnom Hollenbeckom i Markom Feldmanom.
Također sam bio član Akademskog Harmonikaškog Orkestra „Ivan Goran Kovačić“ s kojim sam svirao u Portugalu, Belgiji i Švicarskoj i na raznim drugim natjecanjima i susretima u Hrvatskoj i u inozemstvu.

28. travnja 2007. godine svirao sam na završnom koncertu muzičkog biennala u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i to kao solist na timpanima sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije skladbu Phillipa Glassa „Concerto Fantasy for Two Timpanists and Orchestra“.

Diplomirao sam 3. lipnja 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika.

Od zimskog semestra akademske godine 2009./2010. vanjski sam suradnik Umjetničke akademije u Osijeku, Glazbeni odjel, gdje predajem predmet udaraljke obligatno studentima Glazbene kulture. U Osijeku sam surađivao kao svirač udaraljki sa svjetski renomiranim zborom „Brevis“.

Od 2009. do 2011. radio sam kao korepetitor udaraljkaš u Školi za suvremeni ples Ane Maletić.

Od lipnja 2009. sviram s filharmonijskim sastavom Acoustic Project pod vodstvom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića.

Školske godine 2009./2010. radio sam u glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, na zamjeni kao profesor udaraljki gdje sam mijenjao prof. Elviru Happ.

1. ožujka 2011. položio sam stručni ispit kao profesor udaraljki.

2011. sudjelujem na IBMW festivalu (Ivana Bilić Marimba Week) gdje radim sa poznatim
udaraljkaškim imenima kao Ney Rosauro i Svet Stojanov.

Kao vanjski honorarni suradnik sviram sa Zagrebačkom filharmonijom

Od 2012. godine sudjelujem u organizaciji i kao predavač na IBMW (Ivana Bilić Marimba Week) koji se održava u okviru Samoborskih glazbenih jeseni.

Školske godine 2011./2012 radio sam u Zagrebu u GŠ Zlatka Balokovića, kao zamjena i kao vanjski suradnik u GŠ Josipa Hatzea Split.

Od 1. travnja 2012. radim u GŠ Varaždin, gdje sam zaposlen kao profesor udaraljki na neodređeno.

Surađivao s HNK Split kao timpanist.

Od 15. listopada 2012. usavršavam se na Hochschule fuer Musik Wuerzburg ( Njemačka), udaraljke, smjer Master of Performance, u klasi profesora Marka Lutza.

U Wuerzburgu surađivao s ansamblima Dommusik i Wuerzburg Camarata.

U proljeće 2013. održao sam 4 solo koncerta i to u Solinu , Imotskom, Čakovcu i Varaždinu, 2014. u Belom Manastiru.

U veljači 2014.završio 3 semestra usavršavanja u Wuerzburgu.

Surađujem s Varaždinskim Komornim Orkestrom.

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Bluesun Hotelu Kaj.