Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

3. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga, koncerti i radionice
5. i 6. svibnja 2016. (četvrtak i petak) u Mariji Bistrici

Ocjenjivački sud: izv. prof. art. Diana Grubišić Ćiković

izv. prof. art. Diana Grubišić Ćiković

Biografija


Studij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Studij harfe završila je 1994.godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se kod uglednih harfističkih pedagoga, prof. Catherine Michel (Francuska), i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu ,u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva /Rusija ). Do sada je održala brojne koncerte u zemlji i inozemstvu (solističke cjelovečernje koncerte, nastupala kao solistica uz pratnju orkestra Opere Narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Slovenske filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Riječkog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra, ansambla " Cantus" te Mađarskog Simfonijskog orkestra "Danubia").
Osim solistički, nastupa i u mnogim komornim sastavima .Snima za fonoteku Hrvatskog radija. S Riječkim klavirskim trijom snimila je nosač zvuka s djelima hrvatskih autora ( Pejačević, Bjelinski, Gržinić) u izdanju GIS Records. U travnju 2007. godine izdavačka kuća Croatia Records objavila je njen prvi solo CD “ Harfosfera”, s djelima. Handela, Paradisija, Ph.E. Bacha, Spohra, Hindemitha, Tourniera, Hasselmansa te dva domaća autora – Ivane Lang i Dalibora Bernatovića. U prosincu 2008. s flautisticom Tamarom Coha Mandić objavila je CD " Slow motion ( izdavačka kuća Croatia records).
Više od dvadeset godina bila je solo harfistica Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci., a ostvarila je suradnje s većinom orkestara u Hrvatskoj i Sloveniji .Od 1994. godine do 2006. predavala je harfu u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci , Od 2002.godine kao docentica , a od 2015.g. kao izvanredna profesorica predaje harfu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Redovita je članica ocjenjivačkih sudova na domaćim i inozemnim harfističkim natjecanjima te voditeljica harfističkih seminara.