Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Mihael Horvat

( gitara / rođ. 1999.g / 7..kat )

GŠ Pavla Markovca, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Danko Jukić, prof. mentor
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 11 min
Johann Sebastian Bach: Treća partita za violinu BWV 1006a
- Gavotte en Rondeau (3.30 min)
- Gigue (2.30 min)
Leo Brouwer: El decameron negro
- II. st. - La huida de los amantes por el valle de los ecos (5 min)

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 12 min
Joaquin Turina: Sonata op. 61. (12 min)

TREĆI KRUG - ukupno trajanje: 9 min
Fernando Sor: Varijacije na Mozartovu temu op. 9 (9 min)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • IV. kat. / II. nag. / solo / Porečki Tirando con pizzicato (Poreč, Hrvatska) 2016.
  • V. kat. / srebrno priznanje / solo / 3. Zagreb guitar fest (Zagreb, Hrvatska) 2017.
  • V. kat. / srebrno priznanje (82,00) / solo / 4. Zagreb guitar fest (Zagreb, Hrvatska) 2018.
  • VI.kat./ prva nagrada 8/15 (93,10) / solo / 5. Bistrički zvukolik 2018.
Životopis natjecatelja

Mihael Horvat rođen je 03. prosinca 1999. godine u Zagrebu. 2018. godine maturirao je s odličnim uspjehom nakon završene 4. gimnazije u Zagrebu, dvojezična nastava na engleskom jeziku. Svoje glazbeno obrazovanje započeo je 2012. g. u Glazbenoj školi Ivana Zajca u Zagrebu kod profesora Vladimira Šimunova, a nastavio kod profesora Danka Jukića u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, gdje sada pohađa četvrti razred srednje glazbene škole.
Uz natjecanja i nastupe na brojnim produkcijama za nagradu sudjelovao je i na koncertu Youngmasters Excellent u ožujku 2015. u organizaciji Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika u Samoboru.
Također, pohađao je masterclassove i seminare kod profesora Pedra Riberia Rodriguesa, Tomislava Vasilja, Morane Pešutić, Istväna Römera, Paola Pegorara, Jakoba Schmidta i Nejca Kuhara.

Životopis mentora

Danko Jukić, rođen u Zagrebu (Hrvatska) 1959., završio je glazbenu školu na Glazbenoj školi "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu. Kao gitarist, bio je nagrađen mnogim cijenama i priznanjima. Godine 1977. upisuje glazbenu akademiju u Grazu u Austriji, u klasi Marge Bäuml-Klasinc, i dobio austrijsku stipendiju (Bundesministerium Wien). Diplomirao je 1982. s najvišim ocjenama. Kao student je gostovao na Mozarteumu (Akademija) u Salzburgu. Održao je nekoliko samostalnih koncerata za gitaru i komorni orkestar u SAD-u, koji je osnovao profesor Walter Klasinc. Napravio je i nekoliko snimaka za austrijski radio, SAD radio i za hrvatski radio i TV. Danas, on radi isključivo kao učitelj gitare. Njegovi su učenici osvojili preko 60 nagrada u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj (Velbert) i Italiji (Gorizia), tijekom posljednjih 10 godina. Mnogi su njegovi učenici postali i učitelji gitare (više od 15 njih), a rade ne samo u Hrvatskoj, već i u Kanadi, Portugalu, Austriji itd. Neki od njih izvode i prepoznaju se kao uspješni glazbenici. Ponekad D. Jukić također sudjeluje kao član žirija u gitarističkoj konkurenciji.