Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Petra Šket

( glasovir / rođ. 1997.g / 8..kat )

Muzička akademija Zagreb, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Red. prof. Ida Gamulin
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 13 min
Johann Sebastian Bach: Partita 1 u B-duru, BWV 825
- Praeludium
- Allemande
- Corrente
- Sarabande
- Menuet 1 – Menuet 2
- Giga

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 13 min
Maurice Ravel: Mirroirs
- Oiseaux tristes (5 min)
- Une barque sur l`ocean (8 min)

TREĆI KRUG - ukupno trajanje: 11 min
Frédéric Chopin: Scherzo br. 4 u E - duru, op. 54

Životopis natjecatelja

Petra Šket (1997.)

Petra Šket rođena je 19. veljače 1997. u Sisku. Pohađala je Glazbenu školu Fran Lhotka u Sisku pod mentorstvom profesorice Davorke Rupčić Kuhtić i Gimnaziju Tin Ujević u Kutini koju je završila s odličnim uspjehom. Danas je studentica četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi profesorice Ide Gamulin.
Sudjelovala je na brojnim natjecanjima, od kojih ćemo spomenuti samo najvažnije prve nagrade: 2007. Regionalno natjecanje u Varaždinu i Međunarodno Paolo Spincich u Trstu, 2009. Isola del Sole-Grado-Italija, 2011. Regionalno natjecanje u Varaždinu i Bruno Bettinelli-Treviglio-Italija, 2015. Paolo Spincich u Trstu uz posebnu nagradu za najbolje izvedenu suvremenu skladbu „Tri argentinska plesa“ Alberta Ginastere, Regionalno natjecanje u Zagrebu, prva nagrada na Državnom natjecanju u Dubrovniku i 2016. prva nagrada na Concorso Musicale Citta Di Palmanova u Italiji.
Prošle godine osvojila je prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Sirmium Music Fest u Sremskoj Mitrovici, te drugu nagradu na međunarodnom natjecanju mladih pijanista EPTA u Osijeku, uz posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu zadanu skladbu „Cvjetni vrlog“ Dore Pejačević.
U sklopu ljetne škole Laus u Dubrovniku nastupila je u Kneževom dvoru na završnom koncertu polaznika seminara profesora Dmitrija Bashkirova, te u ljetnikovcu Bunić Kaboga pod mentorstvom profesorice Ide Gamulin. Također, sudjelovala je na seminarima drugih poznatih pijanista i pedagoga, kao što su Grigory Gruzman, Eugen Indjic, Alessandro Paparo, Aleksandar Serdar. Održala je nekoliko samostalnih recitala u dvorani Glazbene škole Fran Lhotka i sudjeluje u koncertnom ciklusu studenata Virtuoso, a od ove godine dobitnica je Dekanove nagrade za postignuća u akademskoj godini 2017./2018.