Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

4. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 4. do 7. svibnja 2017. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Solistički recital virtuoznog gitariste Srđana Bulata u Mariji Bistrici

Srđan Bulat, univ. spec. mus. / Master of Arts, Royal Academy of Music, London

.

Koncertna sezona Bistričkog zvukolika 2016. u organizaciji udruge "Svesvir", uz pomoć Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa, najavljuje solistički recital jednog od 10 najboljih svjetskih gitarista mlađe generacije - Srđana Bulata, na čijem programu su probrana djela vrsnih hrvatskih skladatelja.

Vrijeme: četvrtak 13. 10. 2016. u 19 sati
Mjesto: Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica
Ulaz slobodan

.

Program solističkog recitala:

Miroslav Miletić (1925): Međimurska suita
- I. Andante sostenuto
- II. Allegretto
- III. Moderato
- IV. Vivo

Željko Brkanović (1937): Suita Mediterana
- I. Jota
- II. Siciliana
- III. Croatiana

Olja Jelaska (1967): Fantazija (Hommage à Britten)

Marko Ruždjak (1946-2012): Double

 * * * Pauza * * *

Anđelko Klobučar (1931-2016): Mozaik

Zoran Juranić (1947): Sonata
- I. Preludio
- II. Scherzo
- III. CiacconaSrđan Bulat (Split, 1986.) stekao je naobrazbu u splitskoj Srednjoj glazbenoj školi „Josip Hatze“ i Općoj gimnaziji "Marko Marulić", te na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša (gdje je dobio i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2006./2007.). Godine 2010. diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije. 
U srpnju 2014. godine diplomirao je s pohvalama na Royal Academy of Music u Londonu, kao prvi gitarist s ovih prostora koji je dovršio poslijediplomski studij na ovoj ustanovi, ujedno jednoj od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu. Srđanov studij u Londonu omogućila je organizacija ABRSM, kao najboljem međunarodnom kandidatu (neovisno o instrumentu) na audiciji za poslijediplomski studij. U rujnu 2015. godine završio je poslijediplomski specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na kojemu je glavna tema njegovog specijalističkog rada bila ‘Analiza odabranih skladbi hrvatskih skladatelja za gitaru u razdoblju nakon 1970. godine’. 
Srđan je osvajač najviših nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: ‘Francisco Tarrega’ u Benicassimu, ‘Michele Pittaluga’ u Alessandriji, ‘Fernando Sor’ u Rimu, ‘Julian Arcas’ u Almeriji, ‘Alhambra’ u Valenciji, ‘Gredos San Diego’ u Madridu, ‘Maurizio Biasini’ u Bologni. Na ovim natjecanjima osvojio je i brojne specijalne nagrade, među kojima se posebno ističu nagrade za najbolju interpretaciju španjolske glazbe. Dobitnik je gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike; pobjednik natjecanja „Ferdo Livadić“ i Tribine „Darko Lukić“ te godišnje nagrade „Ivo Vuljević“. 
Svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, „Cantus” ansamblom, orkestrom „Vivaldi” iz Alessandrije i orkestrom Opere iz Valencije, te održao brojne solističke recitale diljem svijeta (Madrid, Rim, Dublin, Kopenhagen, Oslo, Kairo, New York, Chicago, Toronto, Helsinki). 
U ožujku 2011. godine snimio je u Londonu svoj prvi profesionalni CD za izdavačku kuću „RTVE Música” Španjolske državne radiotelevizije, dok je godinu dana nakon toga snimio i CD za uglednu izdavačku kuću Naxos, koji je službeno izdan u rujnu 2012. godine.
Više informacija na - www.srdjanbulat.com

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Bluesun Hotelu Kaj.

Sponzori