Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

4. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 4. do 7. svibnja 2017. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Uvjeti

2018.

Uvjeti (propozicije):

Na ovoj poveznici je PDF s uvjetima za soliste i komorne sastave:
https://drive.google.com/file/d/1Ab3EDwhwaS8d6XiS0Gx4fKKWsEDR2RLB/view

 

Napomena:

 • Planirano trajanje natjecanja je 4 dana odnosno 27 radnih sati. S obzorom na to, natjecatelji se prijavljuju i uplatom kotizacije potvrđuju dolazak te se time odmah paralelno s prijavama radi tabela - satnica natjecanja. Popunjavanje satnice natjecanja će biti vidljivo na mrežnim stranicama Zvukolika 2018. Nakon što se popuni satnica natjecanja, prekida se s prijavama. Ako se prijavi više natjecatelja od mogućeg maksimuma, ostavit će se lista čekanja u slučaju da netko od ranije prijavljenih odustane.
  Ta lista čekanja se prekida i zaključuju se prijave 10 dana prije početka natjecanja.
  Dakle, nemojte čekati zadnji čas za prijavu jer se može desiti da satnica bude popunjena i da se onda više ne možete prijaviti.

 • Uvjetima (propozicijama) nije određen broj skladbi, niti minimalno trajanje programa, nego je to ostavljeno umjetnicima i mentorima na osobnu procjenu. Kraći nastup može biti efektniji nego u potpunosti iskorištena minutaža. Karikirano, dok klaviristi odsviraju samo uvod svoje sonate, tubisti su već završili cijeli svoj program.

 • Za sve navedene kategorije vrijedi da se mogu izvoditi i pojedini stavci cikličkih djela (sonatina, sonata, tema s varijacijama, suita, koncert).

 • Jednom odsvirane skladbe (ili stavci) ne smiju se ponavljati u idućim etapama.

 • SOLISTI: Cjelokupni program izvode napamet. Kako ne bismo doveli natjecatelje na ostalim instrumentima u neravnopravan položaj, molimo i orguljaše da sviraju napamet, iako to nije praksa na orguljaškim natjecanjima, no ovo je mješovito natjecanje i jednaka pravila vrijede za sve.
  KOMORNI SASTAVI: Mogu svirati iz nota, iako je daleko atraktivinije za video snimak ako nema stalaka za note, a možda će i Ocjenjivački sud nagraditi kojim dodatnim bodom one sastave koji se odvaže svirati napamet.

 • Natjecatelji sami odlučuju hoće li pri izvedbi poštivati oznake za ponavljanje.

 • Ako vam treba klavirska pratnja molimo vas da to naznačite u prijavi i da što prije kontaktirate prof. Domagoja Guščića (http://www.bistricki-zvukolik.com.hr/2017/novosti/citaj/domagoj-guscic-prof-sluzbena-glasovirska-pratnja-za-bistricki-zvukolik-2017). Za navedeni iznos ćemo vam omogućiti jednu probu i nastup sa službenom klavirskom pratnjom. Ako želite dodatne probe s korepetitorom, za to se privatno dogovarate s njim.

 • Pratnja za solistički nastup ne mora biti isključivo na klaviru. Ako je skladba pisana ili aranžirana u pratnji s gitarom, marimbom, harmonikom ili nekim drugim instrumentom, ili čak s više instrumenata, a imate mogućnost nastupiti s takvom pratnjom, ili uz elektroniku, tj. matricu s CD-a, onda samo naprijed, podržavamo vas u tome. Dakle, što se nas tiče, vaša pratnja može biti i cijeli orkestar sa zborom.

 • Vaš program neka bude raznolik (mjere, tonaliteti, oblici, stilovi, tempa itd.) te imajte na umu da članovi ocjenjivačkog suda svakako žele čuti nešto iz razdoblja baroka i/ili klasike.

 • Natjecatelji koje su na Zvukoliku 2017. pobijedili u svojoj kategoriji (osvojili zlato / 1. nagrada - 1. mjesto), ove godine (2018.) se mogu opet prijaviti u istu kategoriju, naravno, ako ih godina rođenja ne priječi u tome. Zamislite boksača koji se ne može prijaviti u svoju kategoriju samo zato što je prošle godine u njoj pobijedio pa se zbog toga mora natjecati u jačoj kategoriji. Zašto bismo kažnjavali pobjednike?

 • Udaraljkašima ove godine nismo u mogućnosti osigurati instrumente pa vas molimo da svirate na svojim udaraljkama. Hvala na razumijevanju.
 • Za one koji žele nastupiti u disciplini klavir četveroručno, šesteroručno itd., napominjemo da imamo samo jedan klavir.

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Bluesun Hotelu Kaj.

Sponzori