Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Ana Dadić

( glasovir / rođ. 1993.g / 9.kat )

Hochschule fur Musik Franz Liszt, Weimar, Hrvatska

Mentor: Grigory Gruzman, prof.
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 15 min
Johann Sebastian Bach / Feruccio Busoni: Chaconna iz Partite za violinu br. 2 u d-molu

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 15 min
Cesar Franck: Preludij, fuga i varijacija u h-molu, op. 18 (12 min)
Frederic Chopin: Etida u c-molu, op. 25 br. 12 (3 min)

TREĆI KRUG - ukupno trajanje: 13 min
Franz Liszt: Balada br. 2 u h-molu, S.171

Životopis natjecatelja

Ana Dadić (Slavonski Brod, 1993.) magistrirala je klavir u razredu prof. Rubena Dalibaltayana. Trenutno je studentica 1.godine Master studija klavira na Hochschule fur Musik Franz Liszt u Weimaru (Njemačka) u klasi prof. Grigorya Gruzmana i studentica 5. godine flaute u razredu prof. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U okviru programa razmjene studenata Erasmus, od 2014. do 2016. flautu je učila u razredu Mateja Zupana na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Uz redovno obrazovanje, značajnu ulogu u njezinom flautističkom napretku imaju seminari kod uglednih europskih flautista, Philippea Bernolda (Francuska) i Erwina Klambauera (Austrija). Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje stekla je u razredu Ivanke Kordić (klavir), te Vesne Črnigoj (flauta) na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Kao pijanistica, solo i u komornim sastavima, dobitnica je više od 30 prvih nagrada na mnogim hrvatskim i međunarodnim natjecanjima, među kojima se ističu državna natjecanja HDGPP-a u Dubrovniku, Zagrebu i Opatiji, Međunarodno natjecanje Zlatko Grgošević u Zagrebu, Lions Grand Prix u Rijeci, Pianoforte u Poreču, EPTA u Osijeku, Citta di Gorizia i Ars nova Trieste u Italiji, te Međunarodno natjecanje mladih pijanista Aci Bertoncelj u Velenju, Slovenija. Predstavljala je Hrvatsku na 26. konferenciji EPTA-e u Rimu. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodijelilo joj je u osam navrata državno priznanje za izvrsnost. Snimala je za HRT.

Kao flautistica, dobitnica je više nagrada na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima, od kojih treba izdvojiti 1. mjesto na 54. državnom natjecanju HDGPP-a u Zagrebu 2016., 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju Bistrički zvukolik 2014. i 2015., 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind & brass u Varaždinu 2015., 3. nagradu na natjecanju Anton Eberst u Novom Sadu 2015., te 2. nagradu na 3. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Ars nova u Trstu 2007.

Uz brojne nastupe diljem Hrvatske, u Austriji, Francuskoj, Italiji, Liechtensteinu, Švicarskoj, Njemačkoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji, za njenu glazbenu afirmaciju osobitu vrijednost imaju koncerti s uglednim ansamblima, Zagrebačkim gudačkim kvartetom i Gudačkim kvartetom Rucner.

Kao solistica na klaviru i flauti, izvela je 2. klavirski koncert C. Saint-Saensa sa Zagrebačkom filharmonijom, 1. klavirski koncert F. Liszta sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu te "Carmen fantaziju" F. Bornea sa Simfonijskim puhačkim orkestrom oružanih snaga RH.

Stipendistica je Međunarodne glazbene akademije u Kneževini Liechtenstein i kao aktivni polaznik sudjeluje u intenzivnim tečajevima. Dobitnica je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016.