Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Uvjeti

2019.

Uvjeti (propozicije):

Na ovoj poveznici je PDF s uvjetima za soliste i komorne sastave:
https://drive.google.com/file/d/1MvlMW1mBG9nVcWvFEOetCaMsqueUZWeJ/view?usp=sharing

 

Napomena:

  • Planirano trajanje natjecanja je 4 dana odnosno 27 radnih sati. S obzirom na to, natjecatelji se prijavljuju i uplatom kotizacije potvrđuju dolazak te se time odmah paralelno s prijavama radi tabela - satnica natjecanja. Popunjavanje satnice natjecanja će biti vidljivo na mrežnim stranicama Zvukolika 2019. Nakon što se popuni satnica natjecanja, prekida se s prijavama. Ako se prijavi više natjecatelja od mogućeg maksimuma, ostavit će se lista čekanja u slučaju da netko od ranije prijavljenih odustane.
    Ta lista čekanja se prekida i zaključuju se prijave 10 dana prije početka natjecanja.
    Dakle, nemojte čekati zadnji čas za prijavu jer se može desiti da satnica bude popunjena i da se onda više ne možete prijaviti.

  • Uvjetima (propozicijama) nije određen broj skladbi, niti minimalno trajanje programa, nego je to ostavljeno umjetnicima i mentorima na osobnu procjenu. Kraći nastup može biti efektniji nego u potpunosti iskorištena minutaža.

  • Za sve navedene kategorije vrijedi da se mogu izvoditi i pojedini stavci cikličkih djela (sonatina, sonata, tema s varijacijama, suita, koncert).

  • Jednom odsvirane skladbe (ili stavci) ne smiju se ponavljati u idućim etapama.

  • SOLISTI: Cjelokupni program izvode napamet.
    KOMORNI SASTAVI: Mogu svirati iz nota, iako je daleko atraktivnije ako nema stalaka za note, a možda će i Ocjenjivački sud nagraditi kojim dodatnim bodom one sastave koji se odvaže svirati napamet.

  • Natjecatelji sami odlučuju hoće li pri izvedbi poštivati oznake za ponavljanje.

  • Pratnja za solistički nastup ne mora biti isključivo na klaviru. Ako je skladba pisana ili aranžirana u pratnji s gitarom, marimbom, harmonikom ili nekim drugim instrumentom, ili čak s više instrumenata, a imate mogućnost nastupiti s takvom pratnjom, ili uz elektroniku, tj. matricu s CD-a, onda samo naprijed, podržavamo vas u tome. Dakle, što se nas tiče, vaša pratnja može biti i cijeli orkestar sa zborom.
  • Vaš program neka bude raznolik (mjere, tonaliteti, oblici, stilovi, tempa itd.) te imajte na umu da članovi ocjenjivačkog suda svakako žele čuti nešto iz razdoblja baroka i/ili klasike.

  • Natjecatelji koje su na Zvukoliku 2018. pobijedili u svojoj kategoriji (osvojili zlato / 1. nagrada - 1. mjesto), ove godine (2019.) se mogu opet prijaviti u istu kategoriju, naravno, ako ih godina rođenja ne onemogućava u tome. Zamislite boksača koji se ne može prijaviti u svoju kategoriju samo zato što je prošle godine u njoj pobijedio pa se zbog toga mora natjecati u jačoj kategoriji. Zašto bismo kažnjavali pobjednike?

  • Udaraljkašima ove godine nismo u mogućnosti osigurati instrumente pa vas molimo da svirate na svojim udaraljkama. Hvala na razumijevanju.
  • Za one koji žele nastupiti u disciplini klavir četveroručno, šesteroručno itd., napominjemo da imamo samo jedan klavir.
  • Nakon što ispunite prijavu i nakon što nam pošaljete potvrdu o uplati kotizacije, prijava će se smatrati završenom te će Vaše ime biti uvršteno na popis prijavljenih natjecatelja.
  • U slučaju odustajanja od natjecanja ili ne dolaska na natjecanje nakon završene prijave UPLATA KOTIZACIJE SE NE VRAĆA.
  • Nagrade su izražene u bruto trošku isplate sa svim davanjima (BRUTO 2), što znači da ako je natjecatelj iz Zagreba osvojio nagradu od 100 € u bruto iznosu, da će mu biti isplaćeno cca. 70 € u neto iznosu, a ako je natjecatelj iz Vukovara osvojio nagradu od 100 € u bruto iznosu, da će mu biti isplaćeno cca. 80 € u neto iznosu jer svaki grad ima različite poreze i prireze, a natjecatelji različite doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

  • Nagrade će se isplatiti najkasnije do kraja tekuće godine za sve pobjednike koji u roku od 60 dana nakon završetka natjecanja dostave podatke koji su potrebni za isplatu. Tabela/obrazac će biti objavljen na web stranici. Nagrade za komorne sastave isplaćivat će se jednoj osobi koja bude navedena u prijavi/tabeli u ime tog sastava.