Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Gabriela Hrženjak

( sopran / rođ. 1998.g / 7.kat )

Akademija za glasbo, Ljubljana , Hrvatska

Mentor: Barbara Jernejčić Furst , doc. mag. art.
Korepetitor: Domagoj Guščić, prof. ( glasovir )
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 8,20min
Johann Sebastian Bach: Quia respexit (3:30)
Wolfgang Amadeus Mozart: S'altro che lacrime (2,30)
Giuseppe Verdi: Saper vorreste (2,20)

DRUGI KRUG- ukupno trajanje: 10,10min
Wolfgang Amadeus Mozart: arija Pamine "Ach ich fuhls" (4,40)
Dora Pejačević: U lovu je mjesec na sunce (3,00)
Nikolaj Rimski-Korsakov: Plenivshis' rozoj solovej (2,30)

TReći KRUG-ukupno trajanje: 8min.
Charles Gounod: Je veux vivre (4,00)
Enrique Granados: Elegia eterna (4,00)

Životopis natjecatelja

Gabriela Hrženjak rođena je 1998.godine i živi u Vinici.
Od ranog djetinjstva bavi se pjevanjem,isprva u Društvu naša djeca Varaždin pod vodstvom Zdenke Knapić. Nakon završene Osnovne glazbene škole ,upisala je solo pjevanje u klasi mr.Valentine Geci Koren.
U svibnju 2015. među brojnim natjecateljima, osvojila je prvu nagradu i pobjedila na Međunarodnom natjecanju solopjevača "Lav Mirski" u Osijeku.
Iste je godine u ožujku nastupila kao solist cjelovečernjeg koncerta s Varaždinskim komornim orkestrom i imala zapažen nastup.
Prošavši audiciju,u jesen 2015. godine je nastupila sa istim orkestrom na Varaždinskim baroknom večerima.
2016. također je imala zadovoljstvo nastupiti na cjelovečernjem koncertu Varaždinskog komornog orkestra nakon položene audicije.
U travnju 2016.godine na Međunarodnom natjecanju solo pjevača u Mariboru osvojila je 1.prvu nagradu, te mogućnost nastupa na završnom koncertu prvonagrađenih pjevača iz svih kategorija.
Nakon samo nekoliko dana, na Međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“ u Splitu, osvojila je također jedina 1.prvu nagradu u svojoj kategoriji, te time i nastup na završnom koncertu laureata.
Uz sve obaveze vezane uz solo pjevanje,bavi se i koncertiranjem. Često se odaziva na humanitarne koncerte, pjeva i na vjenčanjima, te na svećanim prigodama.
Trenutno je studentica solopjevnja na akademiji u Ljubljani, u klasi prof. Barbare Jernejčić Furst. 2017
godine 8. travnja sudjelovala na 9. međunarodnom natjecanju "Giovani Musicisti - Citta di Treviso" u Italiji na kojem je ponovno u svojoj kategoriji pobijedila.
Gabriela je u E kategoriji (sekcija VII) osvojila 95,00 od mogućih 100 bodova, Prvu nagradu.
Natjecala se 17. lipnja 2017 godine u Kraljevici na Medjunarodnom natjecanju "Daleki akordi" te ponovno u svojoj kategoriji uzela prvo mjesto sa 95 od mogucih 100 bodova.

Životopis mentora

Mezzosopranistica Barbara Jernejčič Fürst zborsko dirigiranje i pjevanje završila je s odličnim uspjehom na Visokoj školi za glazbu i glumu (Hochschule für Musik und darstellende Kunst) u Grazu. U pjevanju se usavršavala kod M.Lipovšek, Ch.Ludwig i D. Fischer – Dieskaua itd. Bila je član Flamskog opernog studia u Gentu i stipendistica Steans Instituta for Young Artists Ravinia festivala u Chicagu.
U društvu uglednih dirigenata s uspjehom nastupa na pozornicama Flamske opere u Gentu i Antwerpnu, ljubljanske i mariborske opere, bečke Kammeroper i Theather an der Wien itd. Kao koncertna pjevačica redovno sudjeluje sa orkestrima, ansamblima i solistima u Sloveniji (Slovenska filharmonija, Simfoniki RTV Slovenija, Slowind), Austriji (Tonkünstler, Recreation Orchester Graz, Symphonie orchester ORF, Armonico Tributo Avstria), Belgiji (La petite band), Slovačkoj (Solamente naturali, Musica Aeterna), Italiji (Capella Musicae),Njemačkoj (Mosaik, ExperimentalStudio SWR Freiburg). Profesorica je pjevanja na muzičkoj akademiji (Akademiji za glasbo) u Ljubljani. Njezina diskografija sadrži više od deset 10 cd-a, pretežno suvremene glasbe. Snimila je i tri ploče solo pjesama pretežno slovenskih autora.