Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Iskra Đuđik

( harfa / rođ. 2008.g / 2.kat )

GŠ Pavla Markovca, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Mirta Lice , mag. art.
Program

Ukupno trajanje: 5.00 min.
1. Marcel Grandjany: Siciliana (1.15 min.)
2. Bernard Andres: Aquatintes no. 1 (1.30 min.)
3. Nancy Gustavson: A Moorish Garden (2.15 min.)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • Solistička natjecanja:
  • 1. kat. / 1. nag., 1. mjesto/3 (98.16) / HDGPP regionalno natjecanje (Zagreb, Hrvatska) 2018.
  • 1. kat. / 1. nag., 1. mjesto/3 (99.20) / HDGPP državno natjecanje (Zagreb, Hrvatska) 2018.
Životopis natjecatelja

Iskra Đuđik rođena je 2008. godine u Zagrebu. Započela je školovanje 2015. u glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu u klasi prof. Tajane Vukelić Peić, a sada pohađa treći razred osnovne škole iz harfe kod prof. na zamjeni Mirte Lice. Od 2016. godine članica je Zagrebačkog ansambla harfi s kojim je od tada više puta nastupala u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, u Mimari te u Tunelu Grič.
Na državnom natjecanju HDGPP 2018. godine osvojila je prvu nagradu.
Nastupala je kao solist u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, u Hrvatskog glazbenom zavodu, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u Hrvatskom institutu za jezikoslovlje, u Grožnjanu te na raznim prigodnim koncertima Glazbene škole Pavla Markovca.
Pohađala je seminare iz harfe kod hrvatske harfistice Diane Grubišić Ćiković te kod francuske harfistice Chantal Mathieu.

Životopis mentora

Mirta Lice završila je sveučilišni diplomski studij harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2011. godine u klasi doc. Mirjam Lučev Debanić. Akademske godine 2012./2013. i 2013./2014. bila je na usavršavanju iz harfe u Parizu na École Normale de Musique de Paris Alfred Cortot u klasi Isabelle Perrin. Godine 2013./2014. bila je stipendistica Francuske vlade.
Redovitu osnovnu školu i III. gimnaziju završila je u Zagrebu, a svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko harfističko obrazovanje završila je u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u klasi prof. Biserke Krčelić.
Održala je niz solističkih recitala u Zagrebu te koncerte s ansamblima u Hrvatskoj i inozemstvu. Nastupala je kao solist na koncertima u Hrvatskoj i Francuskoj.
Honorarno je surađivala sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, s Varaždinskim komornim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom, Orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Orkestrom Kazališta Komedija u Zagrebu, mađarskim orkestrom Budafok Dohnanyi, ansamblom Camerata Zagreb i dr.
Surađuje s raznim zborovima i komornim sastavima.
2015./2016. godine radila je kao profesorica harfe u Osnovnoj glazbenoj školi svetog Benedikta u Zadru.
Trenutno radi kao profesor harfe u Glazbenoj školi Pavla Markovaca u Zagrebu te kao profesorica harfe u Privatnoj glazbenoj školi Glazbaonica ljubav u Zagrebu.