Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Karlo Grošanić

( glasovir / rođ. 2009.g / 1.kat )

OŠ Vrbovec, Vrbovec, Hrvatska

Mentor: Maja Crnković , mag. mus.
Program

1. V. Kesselman: Mali valcer (1.15 min)
2. Boris Zeidman: Konjić (0.50 min)
3. Henry Lemoine; Etida u C-duru, op. 37 br. 5 (0.35 min)
4. Walter Kocum: Baby Boogie (1 min)
Ukupno trajanje: 4,30 min.

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • 1. kat. / 1. nag. (91,67) / Državno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola ''Mladi Padovec'' 2018.
Životopis natjecatelja

Karlo Grošanić rođen je 11. 7. 2009. godine u Zagrebu. Pohađa 1. razred glazbene škole Glazbenog odjela II. OŠ Vrbovec u klasi nastavnice Maje Crnković. Od malih nogu pokazuje veliki interes za glazbu te je od treće godine polazio Glazbenu igraonicu. Redovito nastupa na koncertima glazbene škole te školskim priredbama u redovnoj školi. U veljači ove godine, pod mentorstvom nastavnice Maje Crnković, sudjelovao je na Državnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola "Mladi Padovec" u Novom Marofu te osvojio I. nagradu.

Životopis mentora

Maja Crnković rođena je 1987. godine u Zagrebu.
Diplomirala je i magistrirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Ide Gamulin 2010. godine te stekla akademski naziv Magistra muzike. Nakon obrazovanja u Zagrebu odlazi u Austriju gdje je 2011. godine završila poslijediplomski specijalistički studij ''Performance Practice in Contemporary Music'' na ''Universität für Musik und darstellende Kunst Graz'' u klasi profesora suvremene klasične glazbe Floriana Müllera. Svirala je s renomiranim ansamblom suvremene glazbe ''Klangforum Wien'' pod čijim je bila mentorstvom. Surađivala je s najpoznatijim kompozitorima poput Klausa Langa, Pierluigija Billonea, Beata Furrera, Martina Smolke te s njima osobno radila i pripremala njihove kompozicije. Održala je niz zapaženih koncerata kao solist, izvođač u komornom sastavu i ansamblu u Grazu i Beču. Nastupila je na koncertu ''Komponieren heute 2011'' u Grazu, pod vodstvom dirigenta Wolfganga Hattingera te u bečkom ''Echoraum Wien''. Imala je zapažen nastup s ansamblom Klangforum Wien pod vodstvom dirigenta Emilia Pomarica u Grazu, Mumuth, György - Ligeti Saal. Tijekom školovanja osvaja brojne nagrade na domaćim i međunarodnim pijanističkim natjecanjima. Također je dobitnica stipendije najboljih studenata Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2007./2008.
Od 2011. godine bavi se pedagoškim radom zaposlivši se kao profesorica klavira u Osnovnoj glazbenoj školi Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec čija je bila i voditeljica od 2012. do 2014. godine. Vrlo aktivno sa svojim učenicima sudjeluje na državnim i međunarodnim natjecanjima te njeni učenici osvajaju brojne nagrade. Također se i redovito usavršava na stručnim seminarima i skupovima. Maja Crnković bavi se i komponiranjem te je njezinu zbirku kompozicija za glasovir po nazivom ''Vilinske priče'' 2014. godine objavilo Pučko otvoreno učilište Vrbovec. Zbirka kompozicija za glasovir koristi se u stručnom radu nastave klavira u glazbenim školama diljem Hrvatske. Osim što sklada za glasovir, također piše kompozicije i za harmoniku te je napisala niz uspješnih kompozicija za mlade harmonikaše. U povodu dana planeta Zemlje i obilježavanja 50. godišnjice rada glazbene škole u Vrbovcu 2016. izvela je svoju kompoziciju za glasovir ''S.O.S. The Climate is Changing'' kao upozorenje na veliki globalni problem klimatskih promjena i poziv ''upomoć'' našega Planeta upućen svima nama i time učenicima i mladima poslala važnu poruku ekološkog osvještivanja na glazbeni način. Maja Crnković trenutno je zaposlena kao profesorica klavira u Glazbenom odjelu II. osnovne škole Vrbovec.