Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Karlo Lorbek

( udaraljke / rođ. 2006.g / 3.kat )

GŠ u Varaždinu, Varaždin, Hrvatska

Mentor: Stanislav Muškinja , prof.
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 6.12min
Emanuel Sejourne: Ballad en Sol (3min)
Gert Bomhof: O&O (3.12min)

Životopis natjecatelja

Karlo Lorbek rođen je 17. siječnja 2006. godine u Varaždinu. Živi u mjestu Cestica, koje je od grada Varaždina udaljeno dvadeset kilometara.
Sa svojih osam godina upisuje se u predškolski program Glazbene škole u Varaždinu. Nakon završenog predškolskog programa, prijavljuje se za audiciju - upis u 1. razred osnovne glazbene škole te se u isti upisuje 2014. godine. Iznimno zanimanje pokazuje za sviranje udaraljki, stoga i predmet udaraljke uzima kao temeljni predmet. Kroz sam predmet uadaraljki u Osnovnoj glazbenoj školi, vodi ga pofesor Stanislav Muškinja. Karlo Lorbek učenik je četvrtog razreda osnovne Glazbene škole u Varaždinu, a prva tri razreda završio je sa odličnim uspjehom. Sudjeluje u mnogim Produkcijama udaraljkaša, Produkcijama Odjela za harmoniku, orgulje i udaraljke, Božičnim koncertima i Fašničkim koncertima. U veljači 2016. godine sudjeluje u natjecanju mladih glazbenika u Križevcima, gdje osvaja 1. nagradu iz discipline solfeggio.
Karlo Lorbek bio je i član školskog benda „Čista petica“ u Osnovnoj školi u Cestici, sa kojim je nastupao kao pjevač. U 2017. godini dudjelovao je i „Cestičkom orkestru“ u kojem je svirao ksilofon, a nastupali su na Božičnim koncertima u Natkrižovljanu i u Cestici.

Životopis mentora

Rođen 1981.u Bjelovaru. Diplomirao udaraljke 2007. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Učio od Igora Lešnika, John H. Becka, Jojo Mayera, Horacio el Negro Hernandeza, Ney Rosaura, Gordona Stouta i mnogih drugih.
Svirao sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Chuck Berry-em, Varaždinskim Komornim Orkestrom, Akademskim Harmonikaškim Orkestrom Ivan Goran Kovačić, HNK Split, HNK Zagreb, Bing Bang percussion ensemble, Sudar Percussion Ensemble, Forlorn Legacy, Eigenschaft, Wuerzburg Camerata, Wuerzburg Dom Musik i u još mnogim drugim projektima.

Snimio tonske zapise sa: Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkom filharmonijom, udaraljkaškim ansamblima Bing Bang, Sudar Percussion , metal bendovima Forlorn Legacy, Eigenschaft, The Frost, Muka, Pogavranjen, rock bendovima Seven That Spells, Cojones, jazz bendom Kajtebriga, crossover klasičnim ansamblom Acoustic Project.

Radio kao pedagog na Glazbenim školama Vatroslav Lisinski Zagreb, Zlatko Baloković Zagreb, Josip Hatze Split, Umjetnička Akademija Osijek, kao korepetitor na Školi za suvremeni ples Ane Maletić.
2004. Bing Bang je osvojio prvu svjetsku nagradu u klasi studentskog udaraljkaškog ansambla u organizaciji Percussive Arts Society te povodom toga smo održali koncert u Nashvilleu (SAD) na Percussive Arts Society International Convention Bang, te s istim sam primio nagradu Ivo Vuljević i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. Te iste godine sam primio rektorovu nagradu i s Brass ansamblom Muzičke akademije.
S BiNg Bangom gostovao sam na najvećem azijskom udaraljkaškom festivalu u Taipei-u , Taiwan 2005.


28. travnja 2007. godine svirao sam na završnom koncertu muzičkog biennala u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i to kao solist na timpanima sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije skladbu Phillipa Glassa „Concerto Fantasy for Two Timpanists and Orchestra“.

Usavršavao sam se na Hochschule fuer Musik Wuerzburg kod prof. Mark Lutza i 2014. završio treći semestar.

Trenutno predajem udaraljke na Glazbenoj školi u Varaždinu i sviram sa Seven That Spells, Kajtebriga, Zagrebačkom filharmonijom (kao vanjski suradnik po potrebi), snimam pjesme i albume alternativnim bendovima i održavam solo udaraljkaške koncerte diljem Hrvatske.