Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Lara Blažeković

( glasovir / rođ. 2009.g / 1.kat )

Privatna poduka, Koprivnica, Hrvatska

Mentor: Maja Petrović , mag. mus.
Program

Ukupno trajanje: 4.25 min.
1. Ludvig van Beethoven: Sonatina u G-duru Anh5, I st.Moderato (1.35 min)
2. Ferdinand Beyer: Allegreto u D-duru, op.101, br.80 (0.50 min)
3. Natalija Toropova: Etida g-mol (1.00 min)
4. Dmitri Kabalewsky: Toccatina op.27 br.12 (1.00 min)

Životopis natjecatelja

Lara Blažeković, rođena je 25. svibnja 2009. godine. Polaznica je privatne poduke klavira kod prof. Maje Petrović od rujna 2017. godine. Odlična je učenica drugog razreda O.Š. “Đuro Ester” u Koprivnici. Uz klavir slobodno vrijeme provodi aktivno u sportu. Već dvije godine pleše u plesnoj skupini «Jump» i bavi se hrvanjem.

Životopis mentora

Maja Petrović rođena je u Požegi 1981.godine. Završila je Osnovnu i Srednju glazbenu školu u Varaždinu (smjerovi: Klavir, Orgulje i Teorija).
Studirala je na Institutu za crkvenu glazbu « Albe Vidaković» KBFa Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala 2004.god u klasi prof. Jasne Šumak – Picek, orgulje i prof. Blaženke Bačlije- Sušić, glasovir. Tijekom školovanja osvaja brojne nagrade na Državnim natjecanjima a odličan uspjeh na fakultetu omogučio joj je da od 2001.- 2004.god. postane stipendistica Ministarstva znanosti i tehnologije.
Diplomirala je 2015.g.orgulje u Ljubljani na Akademiji za glazbu sa posebnom pohvalom Akademije „Suma cum laude“. Magistarski studijski program završila je pod mentorstvom red.prof.Marija Perestegija- orgulje, izr.prof.mag. Ivana Florjanca- orguljska kompozicija i red.prof.Maksa Strmčnika - improvizacija.
Od 1996. god. sudjeluje u Ljetnim školama i seminarima za orgulje i glasovir: Seminar renesanse i baroka kod mr.Marija Penzara, Seminar suvremene glazbe- prof.Andelko Klobučar,Seminar stare glazbe- Jose L. Gonzales Uriol sa Conservatorio superior de musica iz San Miguele ( Španjolska-Zaragoza), seminar prof.Romana Peruckog iz Gdanska (Poljska), Majstorski tečaj kod prof.mag.Dr.Karen de Pastel- Interpretacija glazbe J.S.Bacha. Permanentno sudjeluje na Stručnim skupovima i usavršavanjima iz glasovira, prof.Konstantin Bogino i još mnogi drugi.
Od 2004. bavi se pedagoškim radom. U Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“ u Koprivnici kao profesor glasovira radi od 2005.g. Aktivno sa svojim učenicima sudjeluje na državnim i međunarodnim natjecanjima te njeni učenici osvajaju brojne nagrade. Redovito održava koncerte kao solista na orguljama ili korepetitor na glasoviru te je do sada nastupila u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj i Belgiji.