Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Leonela Levenski

( glasovir / rođ. 2007.g / 2.kat )

OGŠ "Ferdo Livadić", Samobor, Hrvatska

Mentor: Antonija Kosić , profesor - mentor
Program

1. Jean-Baptiste Duvernoy: Etida op. 176/3, C-dur (2,15 min)
2. Alexander Goedicke: Tanz u e-molu (1,20 min)
3. Samuel Majkapar: U vrtu (1,15 min)
4. Joseph Haydn: Andante u G-duru (0,45 min)
Ukupno trajanje: 5,35 min

Životopis natjecatelja

Leonele Levenski rođena je 18.09.2007. u Zagrebu, živi u Bregani. Odlična je učenica 4.a razreda Osnovne škole „Milana Langa“ u Bregani. Prvi put susreće se s klavirom prije šest mjeseci kada upisuje Osnovu Glazbenu školu „Ferdo Livadić“ u klasi prof. mentor Antonije Kosić.
U osnovnoj školi pohađa zbor prof. Marina Rimca i recitatorsku grupu uči. Ružice Fabekovec. Četiri godine je član Taekwondo klub“ Koryo“ iz Samobora gdje redovito sudjeluje na natjecanjima. U slobodno vrijeme se bavi crtanjem, moduliranje gline i rolanjem. Živi u Bregani sa mlađom sestrom, majkom i ocem.

Životopis mentora

Antonija Kosić (rođ. Jelinčić) rođena je u 1984. godine u Brežicama, Republika Slovenija. Osnovnu i srednju glazbeno obrazovanje završava u Glazbenoj školi „Ferdo Livadić“ u Samoboru u klasi red.prof. Đure Tikvice. Paralelno s glazbenim obrazovanjem završava i Opću gimnaziju „A. G. Matoš“ također u Samoboru. Kao dugogodišnja stipendistica Grada Samobora upisuje studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U klasi red. prof. Đure Tikvice, kojeg uspješno završava 2006 godine. Tijekom školovanja dobitnica je brojnih državnih i međunarodnih nagrada na klavirskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Redovito sudjeluje na seminarima eminentnih klavirskih pedagoga ( Manana Kandelaki, Noel Flores, Peter Torpenzer, Đuro Tikvica, Jeno Jando, Olga Cinkoburova) te ostvaruje zapažene nastupe na Samoborskim glazbenim jesenima koncertima Muzičke akademije u Zagrebu, koncertima u Sloveniji, Austriji, Slavonskom Brodu i sl. Nakon studija zapošljava se u glazbenoj školi „Ferdo Livadić“ u Samoboru na radno mjesto profesora klavira i korepeticije. Zbog uspješnog rada s učenicima 2014. godine promovirana je u zvanje profesora mentora. Uz posao trenutno je student Doktorskog studija pedagogije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Živi u Bregani sa suprugom i dvoje djece.