Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Lucija Turk

( glasovir / rođ. 2007.g / 2.kat )

UŠ "Fortunat Pintarić", Koprivnica, Hrvatska

Mentor: Maja Petrović , mag. mus.
Program

1. Friedrich Kuhlau: Sonatina C-dur, op.20 br.1, I st. Allegro ( 2.50 min.)
2. Ivo Lhotka-Kalinski: Tu pak tam ( 1.00 min.)
3. Stephen Heller: Etida op.45, br.15, Poco maestoso "Warrior s Song ( 2.00 min.)
4. Theodor Kullak: Witches Dance op.4, br.2 ( 0.45 min.)
Ukupno trajanje: 6.35 min.

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • 1.kat. / 1.nag. ( 95.33) Sonus op.4 ( Križevci/Hrvatska) 2018.
  • 1.kat./ 1.nag. (95.00) II International SIRMIUM MUSIC FEST( Sremska Mitrovica/ Srbija)2018.
Životopis natjecatelja

Lucija Turk rođena je 6.travnja 2007. godine u Koprivnici gdje živi s obitelji. Polazi 4.a razred Osnovne škole Đuro Ester u rodnom gradu. Odlična je učenica te je aktivno uključena u Lutkarsko dramsku sekciju škole.
Polazi i Umjetničku školu "Fortunat Pintarić" 2. razred instrument klavir u klasi prof. Maje Petrović, te 2 razred Odjela za suvremeni ples pod vodstvom prof. Olje Vilić. Sviranjem klavira bavi se dvije godine i do sad je sudjelovala na dva natjecanja, oba međunarodnog karaktera. Na natjecanju Sonus op.4 u Križevcima u veljači ove godine osvojila je prvu nagradu s postignutih 95,33 boda, a na natjecanju II International SIRMIUM MUSIC FEST održanom u Sremskoj Mitrovici u ožujku ove godine osvojila je I nagradu s postignutih 95 bodova.

Životopis mentora

Maja Petrović rođena je u Požegi 1981.godine. Završila je Osnovnu i Srednju glazbenu školu u Varaždinu (smjerovi: Klavir, Orgulje i Teorija).
Studirala je na Institutu za crkvenu glazbu « Albe Vidaković» KBFa Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala 2004.god u klasi prof. Jasne Šumak – Picek, orgulje i prof. Blaženke Bačlije- Sušić, glasovir. Tijekom školovanja osvaja brojne nagrade na Državnim natjecanjima a odličan uspjeh na fakultetu omogučio joj je da od 2001.- 2004.god. postane stipendistica Ministarstva znanosti i tehnologije.
Diplomirala je 2015.g.orgulje u Ljubljani na Akademiji za glazbu sa posebnom pohvalom Akademije „Suma cum laude“. Magistarski studijski program završila je pod mentorstvom red.prof.Marija Perestegija- orgulje, izr.prof.mag. Ivana Florjanca- orguljska kompozicija i red.prof.Maksa Strmčnika - improvizacija.
Od 1996. god. sudjeluje u Ljetnim školama i seminarima za orgulje i glasovir: Seminar renesanse i baroka kod mr.Marija Penzara, Seminar suvremene glazbe- prof.Andelko Klobučar,Seminar stare glazbe- Jose L. Gonzales Uriol sa Conservatorio superior de musica iz San Miguele ( Španjolska-Zaragoza), seminar prof.Romana Peruckog iz Gdanska (Poljska), Majstorski tečaj kod prof.mag.Dr.Karen de Pastel- Interpretacija glazbe J.S.Bacha. Permanentno sudjeluje na Stručnim skupovima i usavršavanjima iz glasovira, prof.Konstantin Bogino i još mnogi drugi.
Od 2004. bavi se pedagoškim radom. U Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“ u Koprivnici kao profesor glasovira radi od 2005.g. Aktivno sa svojim učenicima sudjeluje na državnim i međunarodnim natjecanjima te njeni učenici osvajaju brojne nagrade. Redovito održava koncerte kao solista na orguljama ili korepetitor na glasoviru te je do sada nastupila u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj i Belgiji.