Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Marija Bašić

( violina / rođ. 1996.g / 8.kat )

MA Zagreb, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Goran Končar , red. prof.
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 9 min.
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za violinu i orkestar u A-duru
- I. st. - Allegro aperto

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 13 min.
Jean Sibelius: Koncert za violinu i orkestar u d-molu
- I. st. - Allegro moderato

TREĆI KRUG - ukupno trajanje: 11 min.
Maurice Ravel: Tzigane

Životopis natjecatelja

Rođena je 1996.g. u Osijeku, gdje je završila osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Eve Huhn. Trenutačno je studentica 5. godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. G. Končara.
Od dosadašnjih postignuća najveća su joj niz prvih nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima od 2006. do 2017.g.; prvo mjesto na 12. međunarodnom natjecanju za gudače Bohdan Warchal - Talents for Europe (Slovačka, 2008.g.), potom prva nagrada 17. međunarodnog natjecanja Mladi virtuozi- etide i skale (Zagreb, 2011.), kao i prve nagrade državnih natjecanja u kategoriji komornih sastava 2011. i 2013.g. Polufinalistica je natjecanja Papandopulo 2016. u Zagrebu, a zadnje postignuće joj je prva nagrada 23. međunarodnog natjecanja Mladi virtuozi (Zagreb, 2017.).
Zbog postignutih rezultata, u dva navrata primila je priznanja Županijskog povjerenstva Osječko-baranjske županije, a dobitnica je i nagrade za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskog skladatelja Tomislava Uhlika na natjecanju Mladi virtuozi- etide i skale u 2011.g., kao i nagrade za najbolju izvedbu etide ili capriccia na istom natjecanju 2017.g.
Kao solistica nastupala je u više hrvatskih gradova i gradova izvan Hrvatske.
Sudionik je više majstorskih tečajeva kod uglednih pedagoga: Eva Huhn (Hrvatska), Marija Vermes (Mađarska), Armin Sešek (Slovenija), Davor Phillips (Hrvatska), Asja Kouchner (Rusija), Marina Sorokowa (Austrija), Leonid Sorokow (Austrija) i Goran Končar (Hrvatska).