Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Maša Mitrović

( glasovir / rođ. 2001.g / 5.kat )

GŠ Vatroslava Lisinskog, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Lidija Lovrić-Vidiš , prof. savjetnica
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 10.45 min
1. Johann Sebastian Bach: Preludij i fuga u gis-molu BWV 863 (3.40 min.)
2. Johannes Brahms: Intermezzo u A-duru op. 118 br. 2 (4.50 min.)
3. Boris Papandopulo: 1. studija (2.15 min.)

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 7 min
1. Ludwig van Beethoven: Sonata u c-molu op. 13
- I. st. - Grave - Allegro molto e con brio


Životopis natjecatelja

Maša Mitrović rođena je 22.10.2001. godine u Zagrebu. S osam godina upisuje Osnovnu glazbenu školu „Rudolf Matz“. Tijekom školovanja nastupala je na koncertima Dana škole u Hrvatskom glazbenom zavodu. 2015. godine osvaja I. nagradu na Državnom natjecanju HDGPP za komorne sastave – trio. 2016. upisuje srednju glazbenu školu u GŠ Vatroslava Lisinskog gdje sada pohađa II. razred u klasi prof. Lidije Lovrić-Vidiš. 2017. osvaja III. nagradu na Memorijalu Jurica Murai te nagradu Mira Sakač za najbolje učenike klavira GŠ Vatroslava Lisinskog. 2018. nastupa na završnom koncertu škole u dvorani „Blagoje Bersa“ na Muzičkoj akademiji. Na školskim natjecanjima osvajala je I. nagrade i u osnovnoj i u srednjoj školi. Usavršavala se na seminarima prof. Dalibaltayana, prof. Stanettija i prof. Zlatara. Uz glazbenu školu pohađa i II. razred Gimnazije Tituša Brezovačkog.

Životopis mentora

Lidija Lovrić-Vidiš diplomirala je klavir u klasi prof. Harija Guseka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Postdiplomski studij završila je u klasi prof. Pavice Gvozdić.
Njezini učenici redovito su uspješno sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima. Za svoj rad dobila je i Oskar znanja koji dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje. U drugom je mandatu savjetnica te je mentor profesorima za stručni ispit, članica ocjenjivačkih sudova. Trenutno obnaša dužnost pročelnice Odjela za klavir i orgulje GŠ Vartroslava Lisinskog.