Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga
2. i 3. svibnja (petak i subota) 2014.

Profil natjecatelja

Ana Vincek

( Flauta / rođ. 2000.g / 4.kat )

GŠ Ivan Padovec pri POU Novi Marof, Novi Marof, Hrvatska

Mentor: Ana Kralj , prof.
Korepetitor: Višeslav Jaklin ( Klavir )
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 6.30 min
1. Wilhelm Popp: Singvoglein - Capriccio (3.30 min)
2. Louise Moyse: Sarabanda (3.00 min)

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 3.30 min
1. Tomislav Uhlik: Valcer (2.00 min)
2. Colin Cowles: Konjić (1.30 min)

TREĆI KRUG - ukupno trajanje: 3.00 min
1. Bruno Bjelinski: Tri melodije malog Julijana - 2. st. Allegro (3.00 min)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • Smotre:
  • "Leptirići" - posebna nagrada za siguran nastup - u sklopu Flaute Auree (Zagreb, Hrvatska) 2011.
  • Solistička natjecanja:
  • 2. kat. - 1. nag. (98.02) - Školsko natjecanje "Mladi Padovec" (Novi Marof, Hrvatska) 2013.
  • 3. kat. - 3. nag. (74.00) - Međuškolsko natjecanje "Mladi Padovec" (Novi Marof, Hrvatska) 2014.
  • Komorna natjecanja:
  • 1. kat. - 2. nag. (95.40) - trio - HDGPP (Opatija, Hrvatska) 2012.
Životopis natjecatelja

Počela sam svirati flautu 2009. godine kod profesorice Nives Janković. 2011. godine sam nastavila učiti kod profesorice Ane Kralj. Peti sam razred OGŠ Novi Marof. U svom školovanju nastupila sam na brojnim školskim priredbama i koncertima.

Životopis mentora

Ana Kralj je maturirala flautu u klasi prof. Nives Andrijašević-Janković 1999. godine na školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Studij nastavlja u klasi prof. Pierre-Yves Artauda na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“, a 2005. diplomirala je na Zagrebačkoj akademiji u Zagrebu.

Tijekom studija nastupa diljem Hrvatske kao solista, ali i u brojnim komornim sastavima (duetima sa gitarom, klavirom i harmonikom, te u triu), te je osvajala internacionalne nagrade: - I. nagrada na internacionalnom natjecanju ''Alice bel Colle'' u Italiji u kategoriji flauta, predsjednik komisije prof. Marcello Abaddo, 2002.god. - I. nagrada na internacionalnom natjecanju u Trstu, kategorija komornih sastava, harmonika-flauta, 2003.god. Ana Domančić, Liz Goodwin, Hansgeorg Schmeiser, Vicens Prats, Mihael Kofler, Ricardo Ghianni, Jan Ostry, Aurelle Nicolet, Felix Renggli samo su neka od imena renomiranih umjetnika pod čijim se vodstvom usavršavala u okviru mnogobrojnih međunarodnih majstorskih tečajeva posvećenih glazbi za flautu.

Pohađala je radionice i seminare o Alexander tehnici prof. Aranke Fortwangler te u dva navrata aktivno sudjelovala u radu škole za učitelje Alexander tehnike u Freiburgu.

Pedagoškim radom bavi se već 10 godina. Radeći u osnovnim i srednjim glazbenim školama ostvarila je brojne nagrade sa svojim učenicama na regionalnim, državnim i internacionalnim natjecanjima.

Uz svoj pedagoški rad svirala je u Hrvatskom komornom orkestru, Dubrovačkom simfonijskom orkestru te orkestru Hrvatskog narodnog kazališta. Također je svirala u duetu sa harmonikašem Vladimirom Gorupom, gitaristom Nenom Munitićem, pijanisticom Marijanom Komljenović, gitaristom Robertom Međugorcem, te u sastavu Lanterna Musica.

Jedna je od osnivačica Hrvatske udruge flautista osnovane 2003.god. i član predsjedništva udruge, organizator brojnih seminara flaute u Zagrebu te Internacionalnog natjecanja mladih flautista „Flauta Aurea“ čiji je i idejni začetnik.