Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga
2. i 3. svibnja (petak i subota) 2014.

Profil natjecatelja

Domagoj Pauković

( Gitara / rođ. 1989.g / 9.kat )

OGŠ Ivo Tijardović , Delnice, Hrvatska

Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 15.10
1. Francisco Tárrega: Capricho arabe (5.00)
2. Agustin Barrios Mangore: Un sueño en la floresta (6.40)
3. Joaquin Rodrigo: Fandango iz Tri španjolska komada (3.30)

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 14.35
1. Stjepan Šulek: Sonet iz Tri trubadurske (6.15)
2. Miguel Llobet-Fernando Sor: Varijacije na temu „Folia de España“, op.15 (7.00)
3. Francisco Tárrega: Rosita (1.20)

TREĆI KRUG - ukupno trajanje: 15.30
1. Stjepan Šulek: Sjeta iz Tri trubadurske (4.00)
2. Nikita Koshkin: Usher Waltz, op.29 (after Edgar Allan Poe) (5.30)
3. Astor Piazzolla: Invierno Porteño iz Las Estaciónes Porteñas (obr. S. Assad) (6.00)


Životopis natjecatelja

Domagoj Pauković (Rijeka, 1989.) završio je Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci kod prof. Nikole Jedrlinića. Diplomirao je 2012. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Istvána Römera te je dobio Dekanovu nagradu za postignuća. Usavršavao se kod prof. Eliota Fiska na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu (2012./2013.).
Pohađao je majstorske satove kod poznatih gitarista (P. Romero, M. Barrueco, C. Cotsiolis, A. Pierri, R. Aussel, K. Ragossnig, H. Käppel, C. Marchione, A. Desiderio, P. Steidl, Z. Dukić, A. Vidović, D. Azabagić, G. Krivokapić, J. Eötvös, T. Offermann, L. Micheli, M. Dylla, P. Çeku i drugi).
Sudjelovao je na brojnim međunarodnim natjecanjima diljem Europe (Hrvatska, Slovenija, Italija, Srbija, Crna Gora, Austrija, Njemačka, Španjolska, Belgija). Osvojio je 1. nagradu na natjecanju u okviru 6. međunarodnog gitarskog festivala u Nikšiću 2011. godine, a od ostalih nagrada treba još spomenuti 3. nagradu na međunarodnom natjecanju “Città di Gorizia” 2007. god., 3. nagradu na Splitskom festivalu gitare 2009. god., 2. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku 2011. god., 3. mjesto na međunarodnom natjecanju u Murskoj Soboti 2011. god. i 3. nagradu na Omiškom festivalu gitare 2011. god.
Nastupao je kao solist uz orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, Crnogorski simfonijski orkestar i Rajnsku filharmoniju u Koblenzu te pritom surađivao s dirigentima kao što su Igor Vlajnić, Aleksej Shatsky i Michael Thomas. U svibnju 2012. održao je turneju koncerata s Crnogorskim simfonijskim orkestrom prilikom kojih je izvodio Rodrigov „Concierto de Aranjuez“.
Sa devetnaest godina, kao student, počeo se baviti i pedagoškim radom. Trenutno radi kao učitelj gitare u Osnovnoj glazbenoj školi Ive Tijardovića u Delnicama. Uz to je i mentor Frani Živkoviću, iznimno talentiranom devetogodišnjaku s kojim radi od njegove pete godine.
2012. godine objavio je prvi album “Aurora musicalis” koji je snimljen u studiju Maraton.
Svira na koncertnim gitarama koje su izradili cijenjeni španjolski graditelji Paulino Bernabe mlađi (Madrid, 2009.) i Andreas Daniel Marvi (Granada, 2011.).

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Bluesun Hotelu Kaj.

Sponzori